четвер, 12 лютого 2015 р.

Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями

Пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» проводиться з метою створення платформи для реалізації музичних талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями, сприяння їх самоствердженню та інтеграції в суспільство, а також привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами
Організатори фестивалю-конкурсу :
  • громадська організація «Центр «Культурна стратегія – XXІ»», торгова марка «RUTA»
  • Вінницький регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-Шик» за підтримки Міністерства культури України.
  • Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS» (республіка Польща), який проводить щорічний пісенний фестиваль для молоді з обмеженими можливостями «Чехочинські творчі зустрічі».
Фінансування фестивалю-конкурсу здійснюється громадською організацією «Центр «Культурна стратегія – ХХІ»».
Завдання фестивалю-конкурсу:
  • пошук та виявлення талановитих виконавців серед дітей та молоді з обмеженими можливостями;
  • популяризація народної та сучасної естрадної музики та співу;
  • подальший розвиток таланту дітей та молоді з обмеженими можливостями шляхом співпраці з провідними дитячо-молодіжними фестивалями-конкурсами, в тому числі із закордонними, з подальшою підтримкою та пропагандою нових тенденцій народної і популярної естрадної сучасної пісні;
  • сприяння процесу соціальної реабілітації дітей та молоді з обмеженими можливостями, виявлення таланту та розвиток їх творчих можливостей.
Фестиваль-конкурс проводиться у межах таких вікових категорій:
1 вікова категорія (до 10 учасників) – від 10 до 17 років;
2 вікова категорія (до 10 учасників)– від 17 до 27 років.
Незалежно від вікової категорії допускається два учасники на візку.
Етапи проведення фестивалю-конкурсу:
Перший етап – відбірковий – з 01 лютого по 31 березня 2015 року.
Для участі в фестивалі-конкурсі необхідно пройти прослуховування у відбірковому журі.
На стадії відбіркового етапу учасникам необхідно:
  • заповнити заявку-анкету (додаток №1);
  • записати дві різнохарактерні пісні на власний вибір, одна з яких українською мовою, виконаних акапельно, у цифровому форматі МР3;
  • зробити копію свідоцтва, яке підтверджує обмежені функціональні можливості учасника;
  • для учасників першої вікової категорії зробити копію свідоцтва про народження, другої вікової категорії – паспорту.
До 01 травня 2015 року відбіркове журі визначає учасників фінального конкурсу , про що сповіщає їх в той самий спосіб, яким були надані матеріали для відбіркового етапу.
Другий етап – фінальний – 15-17 травня 2015 року.
Всім учасникам фінального конкурсу необхідно прибути у м.Вінниця 14 травня протягом дня, або 15 травня зранку у супроводі одного з батьків чи законних представників (опікуна чи попечителя).
Транспортні витрати по приїзду на фестиваль-конкурс учасники беруть на себе, також необхідно придбати квиток на зворотню дорогу на 18 травня.
Учасникам фінального конкурсу необхідно придбати медичну страховку на весь період проведення фестивалю-конкурсу (чотири дні), а також мати при собі оригінали документів, копії з яких надавались на першому етапі.
Всі учасники фінального конкурсу разом з супроводжуючими забезпечуються безкоштовним триразовим харчуванням, проживанням, медичною підтримкою (терапевтичною та психологічною) протягом всього фінального конкурсу.
Учасники на фінальному конкурсному прослуховуванні виконують дві різнохарактерні пісні на власний вибір, одна з яких українською мовою. Пісня має звучати в «живому» виконанні під власний супровід або під фонограму «мінус». Фонограма повинна бути записана з максимальною якістю звуку і надана учасником на двох окремих flash-носіях.
На Гала-концерті учасник виконує на вибір журі одну пісню з двох конкурсних.
Всі вищеперераховані матеріали до 31 березня 2015 року надіслати на електронну адресу: art-shik@ukr.net або за адресою: 21050 м.Вінниця вул.Архітектора Артинова 12а, ТД «Галерея ІнтерШик».
Порядок проведення фінального конкурсу:
16 травня – репетиція;
17 травня – конкурс;
18 травня – Гала-концерт та нагородження переможців.
Час та місце проведення фінального конкурсу буде повідомлено додатково.
Журі фестивалю-конкурсу затверджується організаційним комітетом. Журі попереднього і фінального прослуховування створюється для виявлення переможців. У роботі журі беруть участь відомі діячі культури та мистецтв, автори та виконавці, поети, композитори, почесні гості фестивалю-конкурсу.
Журі оцінює учасників за такими критеріями:
  • репертуар конкурсанта (відповідно до віку учасника);
  • вокальна техніка;
  • загальне художнє враження.
Переможці фестивалю-конкурсу в кожній віковій категорії нагороджуються дипломами фестивалю-конкурсу та цінними подарунками. Окрім того володар «Гран-прі» за запрошенням Фонду ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS» буде нагороджений оздоровчою путівкою до Польщі.
Всю додаткову інформацію можна отримати на www.intershik.com/gallery/ або за телефонами: (0432) 65-65-92, (063) 170-44-80.
Джерело інформації

Немає коментарів:

Дописати коментар