неділю, 13 липня 2014 р.

Першоджерело публікації

"Я не здамся без бою!", - голова бердичівської громадської організації "Стимул" Юрій Яремчук  

Середа, 24 липня 2013, 09:55 redaktor
1stimulВід автора: Стимул (лат. stimulus – гострий металевий наконечник на жердині, яким поганяють буйвола (бика, запряженого у віз) – сильний спонукальний момент; внутрішній або зовнішній фактор, що викликаєреакцію, дію; («стимулюючий» прийняти те чи інше рішення).
«У мене часто запитують, чому організація отримала сааме таку назву,- говорить Юрій Яремчук – голова громадської організації інвалідів візочників. «Стимул» - поняття символічне. Під ним варто розуміти не стільки складність шляху, скільки вплив стану в якому ти перебуваєш на твої дії - хвороба ніби стимулює тебе не втрачати час, діяти заради майбутнього і не лише власного, а й інших людей в такому ж або й важчому стані. Адже коли ти здоровий ніколи не замислюєшся над тим, як почувають себе люди обмежені в русі, перебуваєш в так званій зоні комфорту і не бажаєш її залишати”.

Наша організація працює три роки. Рік тому розпочато проект “Незалежне життя – зусилля людей обмежених в русі за змістом не та повноцінне життя ,- розповідає очільник «Стимулу», - організували волонтерів та небайдужих партнерів. З вересня 2012 почали реконструкцію приміщення центру по вулиці Карла Лібкнехта 106 .
Створили сайт проекту independent-life.edukit.zt.ua, де кожен бажаючий може долучитися, або просто дізнатися про наші успіхи.
Ще одним учасником проекту і найближчим партнером “Стимулу” є міськрайонний навчально-реабілітаційний центр для неповносправних дітей “НасінняНадії”. Саме в співпраці з “Насінням Надії “ створюється Спілка інвалідних організацій міста та впроваджується центр соціокультурної реабілітації , проводиться школа особливих батьків “Рівний-рівному” та багатоінших програм та заходів.
Результатом плідної роботи з громадськими організаціями та владою міста став щорічний табір активного відпочинку. На один день родини, що виховують дітей з інвалідністю та члени “Стимулу “ мають змогу на дозвілля, де радість спілкування не залежить відобмежень.
Взагалі діяльність “Стимулу” спрямована на забезпечення прав безперешкодного доступу до об'єктів житлового та громадського призначення, послуг, що надаються суспільством ,підтримку соціальних ініціатив направлених на поліпшення умов життя у місті обмежених в русігромадян.
«Стимул» активно співпрацює з громадськимиорганізаціями, благодійними фондами та соціально-відповідальними компаніями з усієї України. Незмінним нашим партнером є Національна Асамблея Інвалідів України яка надає правову та інформаційнупідтримку, забезпечує спеціальною літературою та займається лобіюванням інтересів людей з інвалідністю на найвищому рівні.
Оскільки наша організація є неприбутковою і немає жоднихджерел постійного фінансування, діяльність здійнюється за рахунок благодійнихпожертв. Наразі партнером проекту “Незалежне життя - зусилля людей обмежених в русі за змістомне та повноцінне життя” є Міжнародний благодійний фонд “Планета Взаємодопомоги”.
Ми завждивідкриті для спілкування і партнерства – говорить Юрій Яремчук , - готові розглядати будь-які ініціативи бердичівлян. Адже розуміння та підтримка громади дуже важлива - нам житии пліч о пліч в рідномуБердичеві і в наших спільних силах зробити його ще кращим та доступнішим для всіх.

Немає коментарів:

Дописати коментар